Sköt ditt duschkar i gjutmarmor rätt

Ett duschkar i gjutmarmor är inte varje dag man är och inhandlar på affären och är det så att man har valt detta i sin badrumsrenovering så vill man att det ska hållas snyggt i många år framöver. Då är det bra att veta hur man bäst ska ta hand om det efter det att man är klar med sin badrumsrenovering så att det känns nyrenoverat länge!

Gel-coat är något som gjutmarmor har på sig, det är en slags hinna som fungerar som ett skydd för materialet. Gjutmarmor består av ett material som är både väldigt jämnt men även fritt från porer och har då över sig denna hinna av Gel-coat. Om det är så att du är väldigt noga efter din badrumsrenovering och tar hand om denna hinna bra så kommer du ha gjutmarmor som håller otroligt länge och bra utan att man ser någon skavank.

Är det så att det av någon anledning slits för att man har skött om sin gjutmarmor på fel sätt så efter sin badrumsrenovering så kommer man inte ha ett särskilt snyggt material efter ett tag där man ser att det är slitet och felbehandlat.

Hur man sköter det
Man använder sig bäst av en trasa med ett väldigt milt rengöringsmedel för detta. Det är viktigt att det absolut inte innehåller någon form av syra som kan fräta sönder denna hinna som gjutmarmorn har över sig.

Om det är så att det gått ett tag sedan sin fin badrumsrenovering & köksrenovering så kan man för att polera upp gjutmarmorn lite använda sig av olika medel för att det ska bli snyggt igen. Det man använder sig av då är polerande medel eller samma vax som man har till bilen. Ska du göra detta så titta noga på förpackningen så att det inte har några som helst slipmedel, det kommer du få ångra. Om du gör detta regelbundet efter din badrumsrenovering så kommer din gjutmarmor att kännas som splitter ny i flera år framöver.

Det är en vanlig företeelse att använda klorin i rengöringen av sitt badrum men detta ska du absolut inte använda på din gjutmarmor. Då finns risken att den skyddande hinnan går sönder och din gjutmarmor ser sliten ut kort efter din badrumsrenovering. Var också försiktig med vassa föremål då du är i närheten av marmorn, den skadas lätt av hugg eller tappade föremål.

Det är ju en känsla av lyx som de flesta vill åt och att just marmorn ser fin ut är en av de sakerna som skapar den där känslan av en nyligen utförd badrumsrenovering.