Posted on

5 renoveringar som höjer värdet på din bostad

Lite märkligt men också intressant är det faktum att ganska många människor tar tag i att slutföra sina renoveringsprojekt när det är dags att sälja huset. Man kan ha väldigt många saker som man vill göra klart och borde göra klart men det är inte förens någon annan ska komma och lägga bud på huset som man gör slag i saken. Man kan också fråga sig vad som är värt att lägga tid och pengar på och vad som är slöseri med tid inför en bostadsförsäljning. Här är fem renoveringar som höjer värdet på din bostad.

  • Badrumsrenovering
  • Köksrenovering
  • Slipa golven
  • Dränera
  • Byta fönster

Badrumsrenovering

Man brukar säga att badrum- och köksrenovering är de stora insatserna som verkligen ökar värdet på huset. En sådan renovering är inte en kostnad utan en investering. Överlag kan man säga att det stämmer. Så länge som du inte kastar pengar på onödiga saker utan gör det som är snyggt och nödvändigt så kommer det att löna sig. Om du till exempel byter ut en gammal plastmatta i badrummet och kaklar istället så kommer köpare att se på huset med helt nya ögon.

Köksrenovering

En köksrenovering är också det en typisk värdehöjande renovering. Så länge som du inte gjorde om köket helt och hållet för bara ett par år sedan så är det värt att satsa på ett nytt kök med köksrenoveringstockholmslän.se. Byt ut gamla skåpsluckor, ny bänkskiva och disponera om köket för att skapa mer känsla av rymd och värdet på hela huset kommer börja röra sig uppåt, ofta en bra bit över kostnaden för din köksrenovering.

Slipa golven

Den största ytan som man lägger märke till i ett hus är golvet. Har ni gamla slitna parkettgolv som inte har tagits om hand på många år så är det i princip alltid värdehöjande att slipa upp dessa. I somliga fall kan det ge en extra skjuts om du väljer att slipa golven och färga dem i en vit lätt transparent färg eller något liknande. Här kan det ibland vara bra att våga sticka ut så länge som det fungerar med resten av huset.

Dränera

Det finns nästan inget som är så tråkigt som att komma på en husvisning och det första man får höra är att huset behöver dräneras. Att göra dräneringsjobbet känns nästan alltid dyrt och tråkigt men ha i åtanke att det kommer att göra skillnad för värdet på huset. Vänd på det hela och tänk att den som går på visningen får höra att de senaste insatserna från nuvarande ägare är både en köksrenovering och en dränering runt hela fastigheten.

Byta fönster

Har ni riktigt gamla fönster så är det en bra investering att byta ut dessa. Det handlar dels om säkerhet eftersom gamla fönster sällan är inbrottssäkra. Men det handlar lika mycket om att spara på energi- och uppvärmningskostnader eftersom nya fönster håller tätt och värmen stannar kvar i fastigheten. Har ni haft englasfönster så kommer ett byte till treglas att höja värdet inför en kommande bostadsförsäljning.