Om du funderar på att lägga våtrumsmatta själv

Om du har bestämt dig för våtrumsmatta i din badrumsrenovering så ska vi här gå igenom lite tankar som du bör tänka över innan du eventuellt bestämmer dig för att lägga den själv eller att anlita en fackman för detta arbete i din badrumsrenovering.

När du utför en badrumsrenovering så är det viktigt att veta vilka tjänster man ska leja bort till en firma och vilka man faktiskt kan göra själv. Att just lägga våtrumsmattan kan innebära stora risker med försäkringen om det är så att du lägger den själv och inte har kunskap inom området. Det är lätt att det inte blir rätt då man kanske inte utfört arbetet i en badrumsrenovering innan och då kommer fukt läcka in som väggar och golv kommer suga åt sig av. Det som händer efter ett tag är att det börjar mögla.

En fackman som jobbar med badrumsrenovering ska vara GVK-auktoriserad, då kan du vara säker på att denne kommer jobba inom en speciellt standard som installeringen av våtrumsmattan måste uppfylla.

Om du bestämmer dig för en våtrumsmatta istället för kakel eller klinker i din badrumsrenovering så kommer det att bli billigare för dig då det inte alls tar lika mycket tid att lägga en våtrumsmatta jämfört med kakel och klinker med https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/, sen får du inte också glömma att du får dra av ROT-avdraget i själva kostnaden för arbetet.

Om du vill anlita en firma
När du vill veta vad det kommer att kosta dig att leja en fackman för att lägga din våtrumsmatta i din badrumsrenovering så se till att du är noga med att specificera vad du önskar dig i din badrumsrenovering. Det ligger också på ditt ansvar att se till så att företaget är seriöst och har alla de behörigheter ett företag bör har för att få utföra detta moment i din badrumsrenovering.

Du ska inte bara skicka in förfrågan på en offert utan flera stycken så att du ser vad det blir för skillnader i pris på det här momentet i din badrumsrenovering. Se vad det är som ingår jämfört med de olika offerter du har fått och fråga vad som ingår så att du är införstådd med vad du betalar för. Vad är materialkostnaden i din badrumsrenovering, vad är arbetskostnaden, är det med moms eller utan osv.

Är man orolig om ett företag så kan man alltid göra en kreditupplysning innan man låter dom göra något i din badrumsrenovering. På så vis vet man om dom har kolla på läget med sitt arbete. Man ska också kolla med GVK och Byggkeramikrådet om dom är auktoriserade.