Posted on Leave a comment

5 tecken på att du behöver VVS hjälp

Vi har alla varit där förut. Du vrider på kranen och ingenting händer. Eller ännu värre, vattnet börjar spruta överallt! VVS-problem kan vara en svårighet, oavsett om det rör sig om en enkel åtgärd som att byta en bricka i badrumskranen eller något allvarligare som ett läckande rör. Men hur vet du när det är dags att kalla på proffs? Här är fem tecken som tyder på att det kan vara dags att få hjälp med VVS.

Du har inget varmvatten

Om du slår på duschen för att bara mötas av iskallt vatten är det förmodligen dags att ringa en rörmokare – vvs Göteborg. Detta orsakas vanligtvis av ett problem med din varmvattenberedare och är inte något som du kommer att kunna åtgärda på egen hand. Beroende på problemet kan du behöva byta ut hela din varmvattenberedare. Hur som helst är det bäst att lämna detta till proffsen.

Det finns vattenfläckar i taket

Om du inte har ett läckande tak är chansen stor att dessa fläckar orsakas av problem med rörledningar. Om du har vattenfläckar i taket betyder det att det samlas vatten någonstans ovanför taket troligen på vinden och att det så småningom börjar sippra igenom. Detta är vanligtvis ett tecken på ett allvarligt problem som ett trasigt rör, och det är viktigt att få det åtgärdat så snart som möjligt innan mer skada uppstår.

Din toalett fortsätter att svämma över

Om din toalett fortsätter att svämma över eller inte spolas överhuvudtaget är det definitivt något fel på din rörledning. Detta beror troligen på ett problem med toalettens avloppssystem och kräver hjälp av en kunnig VVS person för att åtgärdas. Under tiden bör du försöka undvika att använda badrummet om det är möjligt!

Avloppslukt i ditt hem

Om du börjar märka avloppslukt som kommer från dina avlopp eller någon annanstans i ditt hem är det dags att ringa en rörmokare så fort som möjligt. Detta beror nästan alltid på en blockering någonstans i ditt hems rörsystem och kan lätt leda till mycket större problem om det inte åtgärdas tillräckligt snabbt. Du vill inte att avloppsvatten ska tränga in i ditt hem!

Vattentemperaturen är inkonsekvent

Om du märker att vattentemperaturen i ditt hem är inkonsekvent kan det bero på ett problem med ditt hems rörsystem. Det kan handla om allt från avlagringar som byggs upp i rören till problem med varmvattenberedaren. I vilket fall som helst är det alltid bäst att få detta kontrollerat av en VVS person innan saker och ting blir alltför okontrollerbara.

Slutsats

Det här är bara fem tecken som tyder på att det kan vara dags för dig att ringa in en professionell rörmokare för att få hjälp med ditt hems rörsystem. Naturligtvis är detta inte en uttömmande lista, så om du någonsin är osäker på om du ska ringa en rörmokare eller inte, gå på försiktighetens sida och ring! Det är bättre att vara säker än att vara ledsen när det gäller att hantera potentiella vattenskador i ditt hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *